© 2019 Παναγιώτης Τσινταβής All Rights Reserved | Όροι χρήσης

  • Facebook App Icon
  • LinkedIn App Icon
  • Pinterest App Icon

Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού τόπου δεν αποτελεί ιατρική συμβουλή, θεραπεία ή άλλη συναφή επιστημονικά τεκμηριωμένη υπόδειξη ή/και παραίνεση και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αντιμετωπίζεται ως τέτοιο.

Αθήνα, Ελλάδα

  • Panagiotis Tsintavis

Λακτο-ζυμωμένες πίκλες λαχανικών



Υλικά

  • 3 κουταλιές αλάτι (Μεσολογγίου, Ιμαλαίων, 100% φυσικό - όχι το κάλας δεν είναι φυσικό)

  • 1 λίτρο νερό

  • 1 κούπα κουνουπίδι

  • 1 κούπα μπρόκολο

  • 1 κούπα καρότα

  • 1 κούπα πιπεριές

  • 1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένο)

  • ¼ κουταλιά χοντρό μαύρο πιπέρι

  • ½ κουταλιά σπόρους κόλιανδρου

Εκτέλεση

  1. Αναμιγνύουμε καλά το νερό με το αλάτι.

  2. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια όλα τα λαχανικά.

  3. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα βάζο 1,5 λίτρου που να κλείνει αεροστεγώς.

  4. Ρίχνουμε το νερό στο βάζο με τα λαχανικά και προσέχουμε να είναι καλυμμένα όλα κάτω από το νερό. Αν δεν είναι προσθέτουμε νερό.

  5. Τα αφήνουμε σε σκιερό μέρος για 3-7 μέρες. Όσο περισσότερο ζυμωθούν, τόσο πιο έντονη γεύση θα έχουν.

  6. Μετά από 3-7 μέρες ανοίγουμε το βάζο με προσοχή γιατί θα έχει πολύ πίεση από τη ζύμωση. Όσα λαχανικά δεν καλύπτονται εντελώς από το νερό τα πετάμε!

  7. Το αποθηκεύουμε στο ψυγείο και καταναλώνουμε λίγο κάθε μέρα. Προσέχουμε όταν κλείνουμε το καπάκι τα λαχανικά να βρίσκονται κάτω από το νερό. Όσα βρίσκονται πάνω δεν ζυμώνονται και χαλάνε!

#συνταγή

6 views