• Panagiotis Tsintavis

Μανιτάρια με pesto παντζαριού (ωμοφαγικό-vegan)


Για τα μανιτάρια:

  • 10 μανιτάρια

  • 1 κουταλιά αλάτι

  • ¼ κούπα ελαιόλαδο

  • 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού

  • 1 κουταλάκι tamari (προαιρετικά)

  1. Βγάζω τα κοτσάνια (δεν τα πετάω) από τα μανιτάρια και τα καθαρίζω από το χώμα κλπ...

  2. Φτιάχνω μια μαρινάδα με το αλάτι, το ελαιόλαδο το λεμόνι και το tamari και τη βάζω σε ένα μπολ ή σε ένα πιάτο.

  3. Βάζω τα μανιτάρια μέσα στη μαρινάδα, τα αλείφω καλά και τα αφήνω 1-12 ώρες (ιδανικά το βράδυ).

Για την pesto

  • 2-4 μεγάλα παντζάρια

  • τα κοτσάνια από τα μανιτάρια

  • ½ κούπα κουκουνάρι

  • ½-1 σκελίδα σκόρδο

  • 3 κουταλιές μηλόξυδο

  • ½ κούπα ελαιόλαδο

  • αλάτι

  1. Βάζω όλα τα υλικά στον πολυκόφτη για 1-2 λεπτά.

Τέλος, αφού έχω μαρινάρει τα μανιτάρια και έχω ετοιμάσει την pesto, τα γεμίζω με αυτήν και απολαμβάνω!

Επιστροφή στις Συνταγές

#συνταγή

11 views

© 2019 Παναγιώτης Τσινταβής All Rights Reserved | Όροι χρήσης

  • Facebook App Icon
  • LinkedIn App Icon
  • Pinterest App Icon

Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού τόπου δεν αποτελεί ιατρική συμβουλή, θεραπεία ή άλλη συναφή επιστημονικά τεκμηριωμένη υπόδειξη ή/και παραίνεση και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αντιμετωπίζεται ως τέτοιο.

Αθήνα, Ελλάδα